Yeni Günaydın
Geri

Bakan Şimşek Yanıtladı: Yeni Vergiler Gelecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı CNN Türk canlı yayınında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Şimşek Yanıtladı: Yeni Vergiler Gelecek mi?
Haberler / Ekonomi
17 Eylül 2024 Salı 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergilerde artışa neden olacak bir çalışmaları olup olmadığı konusunda açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, KDV'yi de sayarak konuyla ilgili bir çalışmalarının olmadığını belirtti. Ayrıca enflasyonun 2025 sonunda yüzde 20'nin altına düşeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı CNN Türk canlı yayınında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, geçen sene 57 milyar dolar olan cari açığın 19 milyar dolar civarına düşürüldüğünü belirterek bunun önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Uluslararası rezervlerin 147 milyar dolara yükseldiğine de işaret eden Şimşek, kırılganlığın azaltıldığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN CDS'İ 270 PUANA DÜŞTÜ

Türkiye’nin risk primi (CDS) mayıs ayında 700 baz puanın üzerindeyken, bugün 270 baz puanın altına indiğini söyledi. Bu düşüşün Türkiye'yi benzer ülkelere göre daha iyi bir konuma getirdiğini, ayrıca dış borçlanma maliyetlerinin de önemli ölçüde düştüğünü belirtti.

NET REZERVLERDE ARTIŞ

Şimşek, Türkiye’nin net rezervlerinin, swap hariç 78 milyar dolar iyileştiğini ve bunun son bir yıl içinde büyük bir başarı olduğunu ifade etti. Cuma günü itibarıyla net rezervlerde 90 milyar dolarlık bir iyileşme olduğunu da ekledi.

"ENFLASYONDA KALICI BİR DÜŞÜŞ BAŞLADI"

Şimşek, geçen yıl yaşanan büyük depreme ve diğer zorluklara rağmen bütçe açığının yüzde 5.2’de tutulduğunu belirtti. Ayrıca, enflasyonda kalıcı bir düşüşün başladığını ve gelecek yılın sonunda enflasyonu yüzde 20’nin altına indirebileceklerine inandığını ifade etti.

"TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKTI, İTİBAR ARTTI"

Bakan Şimyek, Türkiye’nin gri listeden çıkmasıyla uluslararası itibarının arttığını ve bu gelişmenin ülkenin dış kırılganlığını azalttığını vurguladı.

IBAN'LA ÖDEME

IBAN'ın birkaç boyutu var. Gençlerimizin özellikle bilmedikleri şahıslara kendi IBAN'larını kullandırtmalarının ciddi tehlikeleri var. Gönderdiğiniz hesap, kara para aklıyor olabilir. Terörün finansmanında kullanılabilir.

Bizdeki en önemli konu kayıt dışılık. Mesela gidiyorsunuz bir yere kredi kartı geçmiyor diyorlar. Bunu hiçbir müessese diyemez çünkü yazar kasa ile pos makinesini birleştirdik. Ticari bir IBAN ise zaten sorun yok. Biz de çok sofistike yazılımlar var. Bakıyoruz bir akrabalık mı var, yoksa ticari bir ilişki mi var? İlgisiz hesaplardan sürekli bir para akışı varsa o zaten şüpheli bir durumdur.

YENİ VERGİ GELECEK Mİ?

Şunu açık bir şekilde söyleyeyim. Şu anda bizim gündemimizde bugün itibarıyla ne KDV ne de genel bir artış düşüncesi yok. Vatandaşa yansıyacak, KDV genel oranlarında herhangi bir çalışmamız yok. Yani şu anda biz KDV oranlarını artırmayı düşünmüyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın