Yeni Günaydın
Geri

Bakan Şimşek, 'Tarihi Bir Toplantı' Dedi, Detayları Duyurdu!

Bir ülke şimdiden sıraya girdi.
Bakan Şimşek, 'Tarihi Bir Toplantı' Dedi, Detayları Duyurdu!
Haberler / Ekonomi
18 Mayıs 2024 Cumartesi 19:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı'nda konuşma yaptı. Şimşek, Türk Yatırım Fonu'nun 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kurulacağını duyurdu ve "Macaristan'ın Türk Yatırım Fonu'na üye olma isteğini memnuniyetle karşılıyoruz" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesindeki işbirliği çerçevesinde Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirilerek güçlendirildiğini söyledi.

EKONOMİK BÜYÜKLÜK VE HEDEFLER 

Mehmet Şimşek, Türk Devletlerinin 2024 yılı sonunda 1,9 trilyon dolar ekonomik büyüklüğe ve 178 milyon nüfusa ulaşmasının beklendiğini ifade etti. Türk Dünyası 2040 Vizyon Belgesi çerçevesinde, Türk Yatırım Fonu'nun en büyük amacının Türk Devletleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

TÜRK YATIRIM FONU'NUN ROLÜ VE KATKILARI

 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kurulacak Türk Yatırım Fonu, hem kamu hem de özel sektör yatırımlarını hızlandıracak. Ayrıca fon, KOBİ'lerin büyümesine, altyapı, yenilenebilir enerji, tarım ve turizm gibi birçok alandaki yatırımların artmasına teknik destek sağlayacak ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacak.

İSTANBUL'UN JEOPOLİTİK ÖNEMİ

Şimşek, fonun İstanbul'da kurulmasına karar verildiğini belirterek, İstanbul'un jeopolitik konumu, güçlü girişimcilik ekosistemi ve nitelikli beşeri sermayesinin fona büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Fonun, yüksek standartlı bir uluslararası finans kuruluşu olmasının amaçlandığını ve organizasyon yapısı, karar alma mekanizmaları, insan kaynakları, risk yönetimi, izleme ve denetleme fonksiyonlarıyla uluslararası en iyi uygulamalara uygun olarak faaliyet göstereceğini ekledi.

MACARİSTAN'IN ÜYELİK TALEBİ

Bakan Şimşek, Macaristan'ın Türk Yatırım Fonu'na üye olma isteğini memnuniyetle karşıladıklarını ve Macaristan'ın üyelik sürecinin tamamlanmasının önemli bir gündem maddesi olduğunu söyledi. Şimşek, fonun etkin işleyişini sağlayacak yönetmelikler ve iş planlarının hızlı bir şekilde tamamlanmasının da büyük bir temenni olduğunu ifade etti.

Türk Yatırım Fonu'nun, çalışma ilkeleri ve etkin işleyiş mekanizmasıyla başarılı işbirliklerine örnek olacağına inançlarının tam olduğunu belirten Şimşek, fonun uzun dönemli finansal sürdürülebilirliğin temel ilke olması gerektiğini vurguladı.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın