Yeni Günaydın
Geri

Bahar Feyzan'dan Kılıçdaroğlu'na Ağır Eleştiri!

O sözlere tepki üstüne tepki geldi…
Bahar Feyzan'dan Kılıçdaroğlu'na Ağır Eleştiri!
Haberler / Gündem
1 Mart 2024 Cuma 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bahar Feyzan, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yeni paylaşımda bulundu. "Türkiye siyaset tarihinin en karanlık ve en utanmaz eski genel başkanı olarak tarihe geçme utancı da size yetmiyor anlaşılan… Türkiye’nin ve CHP’nin yakasından düşün" diyerek sert bir çıkışta bulunan Bahar Feyzan'ın o sözlerine yine aynı sertlikte yanıtlar geldi.

Gazeteci Bahar Feyzan, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan bir paylaşımda bulundu.

Feyzan, Kılıçdaroğlu'nun “Yerel seçimlerde başarısızlık olursa oturup tartışacağız. Aday belirleme süreci daha sağlıklı olabilirdi. Bu süreçte benim fikrim sorulmadı” ifadelerini alıntılayarak X hesabından bir paylaşımda bulundu.

Feyzan, Kılıçdaroğlu'na şunları yazdı:

"Hangi sıfatla? Partiyi mezhep partisi yapamadınız hevesiniz kursağınızda mı kaldı?

Alevi olmayanın görev alamadığı CHP’den, inancına bakmaksızın görev alan CHP zorunuza mı gitti?

Türkiye siyaset tarihinin en karanlık ve en utanmaz eski genel başkanı olarak tarihe geçme utancı da size yetmiyor anlaşılan…

Türkiye’nin ve CHP’nin yakasından düşün."

Bahar Feyzan'ın bu sözlerine birçok kesimden tepki üstüne tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın Feyzan'a "CHP’nin tüm genel başkanları saygındır. Önceki genel başkanımız Sn Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiri sınırlarını aşıp açık saldırı niteliği taşıyan suçlamalar kabul edilemez. TR’nin kurucu partisi CHP’nin eşitlikçi ve kapsayıcı niteliği geçmişten geleceğe sürekli olacaktır" diye tepki gösterdi.

"Bahar hanım yazdıklarınıza bakın ve Alevi düşmanlığı yapmayın. Kemal bey asla bu konuda eleştirilemez. Kemal bey hepimizin eleştirilerine rağmen sağcı, milliyetçi, muhafazakar vekiller, belediye başkanları ve danışmanlar ile çalıştı. Kurultaydan beri Alevi düşmanlığı aralıksız körükleniyor. Ne istiyorsunuz;Alevi halkı bu seçimde evde mi otursun? Sandıklara gitmesin mi? Dost musunuz anlayamıyoruz. Yoksa başarısız olursa birileri suçu atmak için alt yapı mı oluşturuluyor. Kimse Alevi halkının Kemalistliğini, ülke sevgisini, laikliğe olan bağlılığını test etmesin. Yüzyıllardır bedel ödeyerek mücadele eden bir halkı Kemal beyin üstünden aynı seçim ve kurultay dönemindeki gibi hedef göstermek en hafif tabiriyle ayıptır. Alevilik sizin tahayyül edemeyeceğiniz kadar büyük ve korkusuzdur."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer Feyzan'ı özür dilemeye çağırdı:

"Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin bir ferdi olarak, 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki böylesine yakışıksız ve mesnetsiz ifadeleri kınıyorum. Eleştiri sınırlarını aşan bu hakkaniyetsiz ve ayrımcı saldırınız için sizi özür dilemeye davet ediyorum."

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Feyzan'a şu sözlerle cevap verdi:

"Ülkemiz ne çektiyse böyle ayrıştırıcı, bölücü, mezhepçi ve ötekileştirici zihniyetten çekti. Bilim ve teknoloji çağında partimizin 7.Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na mezhepçilik üzerinden saldırmak acizliktir, aymazlıktır, cehaletin son noktasıdır.

Cumhuriyet Halk Partisine üye olmuş, görev almış tüm Alevilere hakaret etmek, gazetecilik değildir!Mevlâna'ya sormuşlar; “O kadar okursun, o kadar yazarsın, ne bilirsin?” Mevlâna'nın cevabı: “Haddimi bilirim”.

Her şeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter!"

CHP PM üyesi ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer ise Feyzan'ın gazetecilik yapmadığını, nefret ürettiğini belirterek şunları kaydetti:

"Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7. Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığı paylaşım, gazeteciliği (!) sorgulanacak bu kişinin içindeki kin ve nefreti ortaya koymaktadır.

Sadece eleştiri sınırlarını değil haddini de aşan bu kişi, gazetecilik ahlakına ve meslek ilkelerine uymayan paylaşımıyla, toplumu kutuplaştırarak siyasi ikbal elde etmeye çalışanların değirmenine su taşımaktadır.

Bu nefret dilini kınıyorum!"

Eski CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal da şöyle tepki verdi:

"İfade özgürlüğü, nefret suçuna kılıf olamaz. Kemal Kılıçdaroğlu nezdinde CHP'ye üye olmuş, görev almış tüm Alevilere hakaret etmek, gazetecilik değildir.

Haddinizi aşmayınız.

7. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adalet ve hukuk mücadelesi vermiş saygın bir devlet adamıdır.

Bu çirkin üslubu da Genel Başkanımız üzerinden sürdürdüğünüz mezhepçilik tartışmasını da kınıyorum."

Aylin Kotil

Biz CHP’liler olarak partimize emek verenlere ve üstelik bu kişi Genel Başkanımız ise saygımızı daima koruruz, korumalıyız. Çünkü kuruluşun ve kurtuluşun partisinin bir üyesi olmak bunu gerektirir. Dışarıdan konuşan birinin de sınırını bilmesini isteriz. #KemalKılıçdaroğlu

Toplumun %48 ini bir araya getirmiş Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu böylesine ayrıştırıcı bir dil üzerinden eleştirmek gerçekten akıl tutulmasıdır.

Kime ve neye hizmet ettiği gayet açık olan bu nefret dolu paylaşımdan ötürü Bahar Feyzan'ı kınıyorum…

Şerdil Dara Odabaşı

Bahar Feyzan Hanımefendi; hangi motivasyon, hangi hak ve “Ne sıfatla” genel başkanımıza saldırıyor bilemiyorum.

Ama bizim, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında duruşumuzu bir iki cümleyle anlatayım;

Cumhuriyet Halk Partililer, motivasyonlarını Cumhuriyet değerlerinden, onun kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten ve yine O’nun kurduğu CHP’den alırlar. Ve elbet bütün bu değerlerin temsilcisi, genel başkanlarından.

Değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten Gelen Başkanımız Özgür Özel’e kadar, eskisi yenisi yoktur bizim için.

Genel başkanlarımız, saydığımız bütün değerlerin temsilcisi; dürüst ve bilge kişilerdir.

Bahar Feyzan’a kim sahip çıkar bilemem ama Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlarına, üye olsun olmasın bütün CHP’liler sahip çıkar.

Veli Saçılık

Alevi düşmanlığı, Kürt düşmanlığından bile daha köklüdür bu coğrafyada. Bahar Feyzan, “dedikodu gazeteciliği”nden “nefret gazeteciliği”ne terfi ettirmiş anlaşılan.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın