Yeni Günaydın
Geri

BM: 'Gıda Krizi Büyüyecek!'

BM 2023 yılında 23 kişiden birisinin insani yardıma muhtaç hale geleceği tahmininde bulundu.
BM: 'Gıda Krizi Büyüyecek!'
Haberler / Ekonomi
1 Aralık 2022 Perşembe 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birleşmiş Milletler, iklim krizi ve Ukrayna savaşı sebebi ile gıda krizinin tırmanacağını ve 2023 yılında 23 kişiden birisinin insani yardıma muhtaç hale geleceği tahmininde bulundu.

Birleşmiş Milletler, gıda krizinin 2023’te büyüyeceğini öngördü. Krizin büyümesinde iklim krizinin ve Batı’nın Ukrayna savaşı sebebi ile Rusya’ya uyguladığın yaptırımların ve Ukrayna’nın tarım alanlarının savaş sahasına dönüşmesinin etkili olacağını da işaret etti.

Gıda krizinin büyümesi ile 2023 yılında 23 insandan birisinin gıda yardımına ihtiyaç duyacağı vurgusu da krizin büyüklüğüne ilişkin önemli veri niteliğinde.

“339 MİLYON İNSAN YARDIM İHTİYACI HİSSEDECEK”

The Guardian’da yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, 2022 yılında yaşanan olaylar nedeniyle gelecek yıl 339 milyon insanın insani yardım ihtiyacı yaşayacağını söyledi. Griffiths, söz konusu sayının bir yılda 65 milyon arttığına dikkati çekti

BM ve ortak ajansları, bağışlardan insani yardım fonunu için 51.5 milyar dolarlık bir yardım talep etti.

Ukrayna savaşının milyonlarca insanı evlerinden uzaklaştırdığı ve temel sağlık tesisilerini yok ettiği belirtilirken buna bağlı gıda krizinin Yemen, Somali, Afganistan gibi kriz durumundaki ülkeleri daha da kötü etkilediği belirtildi. Bu ülkelerin kendi içlerindeki çatışmalar ve iklim krizinden de etkilendiği aktarıldı. Pakistan’da bu yıl yaşanan sel felaketi de hatırlatıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın