Yeni Günaydın
Geri

BES'te Kısmi Ödeme Dönemi Başlıyor!

BES kısmi ödeme hakkında yeni yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.
BES'te Kısmi Ödeme Dönemi Başlıyor!
Haberler / Ekonomi
26 Eylül 2023 Salı 08:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) kısmi ödeme hakkında yeni yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. 26 Mart 2024 itibariyle yürürlüğe girecek düzenlemeyle katılımcılar sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50'sini kullanabilecek.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nden (BES) kısmi çekiş hakkı uygulamasına yönelik yönetmelik Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayınlandı. Yönetmelik 26 Mart 2024 itibariyle yürürlüğe girecek.

Katılımcılara birikimlerinin yüzde 50'sini kullanma imkanı

Yönetmeliğe göre, katılımcılar sözleşmelerini sonlandırmadan, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim gibi durumlarda birikiminin yüzde 50'sini kullanabilecek.

Katılımcılar kısmi ödeme hakkından 5 yılda bir yararlanabilecek. Doğal afet dışında kısmi ödemeden yararlanmak için en az 5 asgari ücret tutarında katkı payı ödeme şartı aranacak.

Evlilik, konut alımı ve doğal afetlere karşı devlet katkısı

Evlilik ve konut alımı kapsamında yapılan kısmen ödemeye yüzde 20 devlet katkısı, doğal afet ve eğitim kapsamındaki kısmen ödemeye ise yüzde 25 devlet katkısı verilecek.

Kısmi ödemesini konut edinme, evlilik ve doğal afet kapsamında kullananlar 3 yıl, eğitim için kullananlar ise 4 yıl sözleşmelerini sonlandıramayacak.

BES'te kısmi ödemeye ilişkin yönetmelik 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın