Yeni Günaydın
Geri

Aydos Ormanı'nda Yürümek Artık Ücretli!

Birinci derece SİT alanı olan Aydos Ormanı’nda, bölgedeki yurttaşlara ücretsiz olarak kullandırılma sözü verilen yürüyüş parkurundan 10 TL alınmaya başlandı.
Aydos Ormanı'nda Yürümek Artık Ücretli!
Haberler / Gündem
29 Ağustos 2022 Pazartesi 08:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul’da Aydos Ormanı’na millet bahçesi projesi çalışmaları devam ediyor. Ormanın batısında ise yıllar boyunca yurttaşların yürüyüş yaptığı yollar ücretli hale geldi.

10 yıl önce bir firmaya yaklaşık 49 yıllığına kiralanan bölgelerden ormana giren yayalar 10 TL ödüyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Çevre sakinlerinden ve aynı zamanda Aydos Savunması Yürütme Kurulu’ndan Enver Özböler, “Ormana giren altı tane kapı var, bunların hepsine kulübeler koydular. Araçların içerisindeki insan sayısından bile para alıyorlar” dedi.

İlk özelleştirilme yapıldığında protesto ederek yaya parasının alınmaması konusunda anlaştıklarını belirten Özböler şöyle konuştu:

“Son zamanlarda yayalardan tekrardan para almaya başladılar. Orman olarak kalması gereken Aydos’u şirketler adım adım yok etti ve etmeye devam ediyor. Endemik bitkilerin bulunduğu bir ormanda lunaparkın ne işi var?”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın