Yeni Günaydın
Geri

Avrupa'nın Geri Çevirdiği Zehirli Gıdalar Soframızda mı?

Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye'den ihraç edilen gıda ürünlerinde yüksek aflatoksin ve zirai ilaç kalıntısı görünce ürünleri almıyor, hemen geri gönderiyor. Peki Avrupa'nın geri çevirdiği o zehirli gıdalar bizim soframıza mı geliyor?
Avrupa'nın Geri Çevirdiği Zehirli Gıdalar Soframızda mı?
Haberler / Gündem
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye'den ihraç edilen gıda ürünlerinde yüksek aflatoksin ve zirai ilaç kalıntısı görünce ürünleri almıyor, hemen geri gönderiyor. Peki Avrupa'nın geri çevirdiği o zehirli gıdalar bizim soframıza mı geliyor? tv100 muhabiri İnci Erdoğan bu sorunun yanıtını aramak için Gıda Mühendisi Nurten Sırma ile röportaj yaptı. İşte merak edilen konunun detayları...

Yılın ilk 2 ayında Türkiye’den AB’ye gönderilen 81 sevkiyat, üye ülkelerin gümrük birimleri tarafından geri gönderildi.

Gıda Mühendisi Nurten Sırma konu ile ilgili "Mart ve nisan ayında çok fazla kalemde ürün geri döndü. En fazla geri dönen ürünler yeşil biber, çilek, narenciye, çilek sakız grubu, detox çayları  ve takviye edici gıdalar. Sebze grubunda en fazla zirai ilaç kalıntısının olduğu ürün biber çeşitleri” dedi.

PEKİ BU ÜRÜNLER İÇ PİYASAYA MI DAĞITILDI, İMHA MI EDİLDİ?

 Nurten Sırma, "Diyelim ki ihraç ettiğimiz biberi Fransa kabul etmedi ve geri döndü. Fransa'nın kabul etmediği 10 birimlik değer bizim mevzuatta 20 birimse biz onu kabul edip iç piyasaya dağıtabiliriz.  Bizim de mevzuata uymuyorsa kabul eden ülkelere gönderebiliriz.Değerler hiçbir ülke mevzuatına uymuyorsa, o ürünlerin imha edilmesi lazım." açıklamasında bulundu. 

TEZGAHTAKİ ÜRÜN İHRACATTAN DÖNEN ÜRÜN MÜ, DEĞİL Mİ? TÜKETİCİ BUNU AYIRT EDEBİLİR Mİ? 

Sırma, "Hayır ayırt edemez. Onun için en başta yapması gereken şu güvenilir bir noktadan alışveriş yapılması gerekiyor. Üründe bir tuhaflık olduğunu belirlerse bunu Alo 174 Gıda Hattı'na bildirerek en azından değerlendirilmesine sebep olurlar." dedi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın