Yeni Günaydın
Geri

Avrupa Parlamentolarına 'Kur'an-ı Kerim' Çağrısı!

Rusya Federasyon Konseyi, Kur'an-ı Kerim vakaları hakkında Avrupa parlamentolarına çağrıda bulunacak
Avrupa Parlamentolarına 'Kur'an-ı Kerim' Çağrısı!
Haberler / Dünya
1 Şubat 2023 Çarşamba 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Dış İlişkiler Komitesi ile Anayasa Mevzuatı ve Devlet İnşa Komitesi'ne İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasının kınandığı bir çağrı metni hazırlayarak Avrupa'daki parlamentolara gönderme talimatı verdi.

Federasyon Konseyi oturumunda konuşan Matviyenko, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı vakalara tepki gösterdi.

Bu tür eylemlerin suç olduğunu ve etnik nefreti körüklediğini vurgulayan Matviyenko, "Dünyadaki tüm aklıselim sahibi güçler, bu tür eylemleri sadece tek yürek halinde kınamakla kalmadı, aynı zamanda bunlara son verilmesini talep etti. Federasyon Konseyi adına Avrupa parlamentolarına bu tür eylemleri ciddi şekilde kınayan bir çağrı metni gönderelim ve tüm önlemlerin alınmasını önerelim" dedi.
Bu tür eylemleri organize edenlerin dünyayı ateşe verdiğini ve yeni gerilim odakları yarattığını ifade eden Matviyenko, "İnsanlar, Müslümanlar için kutsal olana saldırıda bulunuyor. Bu, tüm dinleri ilgilendiriyor. Rusya, her milletten insana saygı duyan çok uluslu bir ülke. Rusya'nın gücü, yüzyıllardır farklı dillerden, farklı dinlerden, farklı milletlerden insanların barış ve uyum içinde yaşamasından gelmektedir"
vurgusu yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın