Yeni Günaydın
Geri

Askeri Güçte Türkiye 13. Sırada!

ABD merkezli bir şirket dünyanın en güçlü ordularını açıkladı.
Askeri Güçte Türkiye 13. Sırada!
Haberler / Gündem
10 Temmuz 2022 Pazar 13:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD merkezli uluslararası askeri güç verilerini toplayan bir internet sitesi, 2022 yılına dair askeri gücü en yüksek ülkeleri sıraladı. Türkiye listede 13. sırada yer aldı.

Dünyanın en güçlü ülkeleri listesi açıklandı. Türkiye birçok önemli ülkeyi geride bırakmayı başardı. ABD merkezli uluslararası askeri güç verilerini toplayan Global Firepower adlı internet sitesi, 2022 yılına dair askeri gücü en yüksek ülkeleri sıraladı.

Sıralamada, ülke ordularının teknoloji yönünden gelişmişlik, insani gücü, sahada uzun kalma ve hareket kabiliyeti gibi özellikleri dikkate alındı. 142 ülkelik listenin başında Amerika Birleşik Devletleri var. Onu Rusya izliyor.

Üçüncü sırada Çin, dördüncü sırada Hindistan ve beşinci sırada Japonya bulunuyor. Birçok önemli ülkeyi geride bırakan Türkiye listede 13. sırada yer aldı.

Listenin ilk onunda yer bulan diğer ülkeler Güney Kore, Fransa İngiltere, Pakistan ve Brezilya oldu. İran, Türkiye’nin hemen ardından 14. sırada, Almanya ise 16. sırada yer aldı. İsrail 18. sırada bulunurken Rusya’ya karşı iki ayı aşkın süredir direnen Ukrayna 22. sırada yer aldı. Yunanistan ise 27. sırada yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın