Yeni Günaydın
Geri

Ara Tatil Tarihleri İllere Göre Değişecek mi?

Ara tatil uygulamasının, gelecek dönemlerde illere göre değişen tarihlerde uygulanması gündemde.
Ara Tatil Tarihleri İllere Göre Değişecek mi?
Haberler / Gündem
18 Ekim 2023 Çarşamba 01:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2019 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından hayata geçirilen ara tatil uygulamasının, gelecek dönemlerde illere göre değişen tarihlerde uygulanması gündemde.

Geçtiğimiz hafta AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularına yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kendisine yöneltilen "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusunu, "Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir" ifadeleriyle yanıtlamıştı.

İL VE BÖLGELERE GÖRE FARKLI TARİHLER Mİ BELİRLENECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hali hazırda devam eden ara tatil uygulamasının bu yıl gözlemlenmesi ve yapılacak değerlendirmenin ardından gelecek yıllarda uygulanıp uygulanmayacağı konusunda karar verilmesi bekleniyor. İlköğretim ve ortaöğretimde ara tatil uygulamasının devam etmesi halinde Bakanlık tarafından ara tatillerin bölgelere ve illere göre yapılması öngörülüyor. Bu yılki değerlendirme sonucunda ara tatillerle ilgili olumsuz durum gözlenmesi durumunda ise ara tatil uygulamasından vazgeçilmesi planlanıyor.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın