Yeni Günaydın
Geri

Apple'dan Gelir Açıklaması!

Apple, 30 Eylül’de sona eren 2023 mali yılının dördüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.
Apple'dan Gelir Açıklaması!
Haberler / Ekonomi
8 Kasım 2023 Çarşamba 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şirketin en son iPhone sürümüyle büyük bir çeyrek olmasına rağmen bu çeyrek gelirler, bir önceki yıla göre % 1’e yakın bir düşüşle 89,5 milyar dolara geriledi. Apple’ın iPhone satışları analistlerin tahminlerine paralel olarak % 2,8 artarak 43,8 milyar dolara ulaştı. Ancak, 23 milyar dolarlık net gelir analist beklentilerini aştı.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, Apple Music’in ise Eylül ayında gelir rekoru kırdığını söyledi, ancak şirket belirli bir ayrıntı vermedi.

Apple Music, Apple TV ve medya ile ilgili diğer hizmetleri içeren Apple’ın hizmetler bölümü, 22,31 milyar dolar gelir elde etti. Rakam, 2022’de 19,2 milyar dolar ve geçen çeyrekte 21,2 milyar dolar olan gelirlerin üzerinde.

Öte yandan Apple Music sadece sese dayalı 4,99 dolarlık “Vocie Plan”ı sonlandırıyor. Türkiye’de mevcut olmayan hizmetin istenen sonuçları vermediği yorumları yapılıyor.

Apple, kullanıcıların hizmetin bir parçası olan Siri’yi kullanarak Apple Music’ten herhangi bir şarkı, albüm, çalma listesi, radyo istasyonu veya daha fazlasını çalmak üzere müzik talep edebileceklerini belirtiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın