Yeni Günaydın
Geri

Annenizle Aranızdaki Kötü İlişkiden Nasıl Kurtulursunuz?

İşte annemizle aramızdaki kötü ilişkiden kurtulmak için yapabileceklerimiz...
Annenizle Aranızdaki Kötü İlişkiden Nasıl Kurtulursunuz?
Haberler / Yaşam
10 Ekim 2023 Salı 01:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kadınlarla iletişim kurarken yaşadığımız ilk deneyim annelerimizle yaşadığımızdır. Bu ilişki, kadınlarla ilişkilerimizi ve kendimize bakış açımızı şekillendirir. İşte annemizle aramızdaki kötü ilişkiden kurtulmak için yapabileceklerimiz...

1- BEKLENTİLERİNİZİ YÖNETİN

Büyüdükçe hayattan beklentileriniz artabilir. Ancak bu beklentiler sizin bağımsızlığınızın önüne geçiyorsa kendinizi onlardan kurtarın. Unutmayın, artık bir yetişkinsiniz ve nasıl yaşamak istediğinize karar verdikten sonra kendinizle ilgili beklentilerinizi yeniden tanımlayabilirsiniz.

2- KENDİ İHTİYAÇLARINIZI KARŞILAYIN

Hayatınız boyunca kimse kimsenin hiçbir şeyi olamaz. Bu sebeple birisiyle alakalı beklentiye girmeyin. Onun yerine ihtiyaçlarınız, istekleriniz ve arzularınızın kişisel sorumluluğunu alın.

3- İLETİŞİM TARZINIZIN FARKINDA OLUN

Bazı insanlar duygusal temelli düşünürken, diğerleri eleştirel temelli düşünürler. Bu sebeple siz de nasıl düşündüğünüzü tahlil edin. Başkalarıyla aynı dili konuşmadığınızda insanlardan istediğiniz şeyleri söylemelerini beklemeyin.

4- RAHATSIZ OLDUĞUNUZ ŞEYLERİ DÜŞÜNÜN

Çözülmemiş duygusal sorunlarınızın farkına varın. Ancak kendinizinkilere nazaran başkasında istenmeyen davranışları görmek çok daha kolaydır. Bu nedenle başka birine tepki vermeden önce kendinizi inceleyin.

5- ÜSTÜNE GİTMEYİN

Konuşmak istediğiniz konu hakkında doğru zamanı kollayın. Karşı taraf yorgunken hassas konuları gündeme getirmeyin. Unutmayın ısrarcı olmak iletişimi çözümsüz bırakabilir.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın