Yeni Günaydın
Geri

Ankara'daki Roket Ve Patlayıcı Fabrikasında Patlama!

Makine ve Kimya Endüstrisi'nin Ankara Elmadağ'daki Roket ve Patlayıcı fabrikasında patlama meydana geldi.
Ankara'daki Roket Ve Patlayıcı Fabrikasında Patlama!
Haberler / Gündem
10 Haziran 2023 Cumartesi 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her türlü silah, mühimmat, roket, araç ve gereç ihtiyaçlarını karşılamakla görevli olan Makine ve Kimya Endüstrisi'nin Ankara Elmadağ'daki Roket ve Patlayıcı fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sonrası yangın da çıkan olayda 5 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı.

15 Mart 1950 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) her türlü silah, mühimmat, roket, araç ve gereç ihtiyaçlarını karşılamakla görevli ve Millî Savunma Bakanlığı'na (MSB) bağlı olarak savunma sanayi alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi'nin Ankara Elmadağ'daki Roket ve Patlayıcı fabrikasında patlama meydana geldi.

Patlama sesinin duyulmasının ardından dumanların yükseldiği tesise itfaiye ve ambulans ekipleri gönderildi. Patlama sonrası yangın da çıkan olaya ilişkin açıklama yapan MSB, "Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

Vasip Şahin: Yaralı olan ve göçük altında kalan yok

Ankara Valisi Vasip Şahin ise "Kimyasal bir tepkime neticesinde patlama meydana gelmiş. Başka yaralı olan veya göçük altında kalan başka bir işçimiz yok. Savunma Bakanımız da yolda ve fabrikaya doğru geliyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın