Yeni Günaydın
Geri

Altında Rekor ve Dalgalanma Haftası!

Altın fiyatları, bu hafta rekor seviyeleri görmesine rağmen haftanın son işlem gününde kritik seviyenin bir miktar altında seyrediyor.
Altında Rekor ve Dalgalanma Haftası!
Haberler / Ekonomi
23 Ağustos 2024 Cuma 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altın fiyatları yükseldi ancak dolar ve tahvil getirilerinin Powell'ın konuşması öncesinde toparlanmasıyla tarihi zirvelerden gerilemesinin ardından haftalık bazda değer kaybetmeye hazırlanıyor.

Yatırımcılar ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasından önce temkinli davranıyor. 

Hafta başında 2 bin 500 dolar seviyelerinde olan ons altın hafta içinde 2 bin 535 seviyelerine kadar yükselmiş sonrasında ise kâr satışlarının da etkisiyle 2 bin 500 dolar seviyesinin altına çekilmişti.

FED FİYATLAMALARI ETKİLİ

Dün konuşan üç Fed yetkilisi eylülde faiz indirimine işaret etti ve "yavaş ve sistematik" bir yaklaşımı desteklediklerini söyledi.

ABD ekonomisinin hâlâ sağlıklı bir hızda büyüdüğünü gösteren veriler göz önüne alındığında, yatırımcılar eylülde 50 baz puan büyüklüğünde bir faiz indirimi olasılığını yüzde 30'dan yüzde 24'e düşürdü. 25 baz puan büyüklüğünde indirime ise kesin gözüyle bakılıyor.

Düşük faiz oranları, altınla rekabet eden Hazine tahvilleri ve dolar gibi faiz getirisi olan varlıkların cazibesini azaltarak, altının yatırım açısından daha çekici olmasını sağlıyor. Yüksek faizler ise tam tersine yatırımcıyı altından uzaklaştırıyor.

Bu nedenle Fed kararına etki edecek ekonomik veriler de altın piyasasını yakından ilgilendiriyor.

ALTINDA SON DURUM

Bu gelişmelerle birlikte altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,40 gerileyerek 2 bin 494 dolar seviyesinde işlem gördü.

Gram altın 2 bin 723 TL'ye, çeyrek altın 4 bin 452 TL'ye, Cumhuriyet altını ise 17 bin 754 TL'ye satıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın