Yeni Günaydın
Geri

Altın Fiyatlarında Yükseliş!

Altın fiyatları bugün dolardaki zayıflığın ve Fed'in faiz indirimine gideceği beklentilerinin etkisiyle yükseldi
Altın Fiyatlarında Yükseliş!
Haberler / Ekonomi
29 Ağustos 2024 Perşembe 10:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altın fiyatları, zayıf dolar ve Fed'in faiz indirimine gideceği beklentileriyle yükseldi. Gözler ABD'de açıklanacak kilit enflasyon verisine çevrildi.

Yatırımcılar, Eylül ayından sonraki dönem için de faiz indirimi beklentilerine ilişkin ipucu edinmek için ABD Merkez Bankası'nın (Fed) işgücü piyasasının sağlığına odaklanmasıyla önem kazanan ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisini bekliyor.

Fed Atlanta Başkanı Raphael Bostic dün yaptığı açıklamada faiz indirimleri konusunda "harekete geçme zamanının" gelmiş olabileceğini ancak Eylül'deki para politikası toplantısından önce istihdam verileri ve enflasyona ilişkin iki veride teyit görmek istediğini söyledi.

Dolar, Fed'in yakın zamanda faiz indirimine gideceği yönünde beklentilerin etkisiyle son bir yılın dip seviyesinin biraz üzerinde yatay seyretti. Vadeli işlemlere göre gelecek ay 25 baz puan büyüklüğünde bir indirime neredeyse kesin gözüyle bakılırken 50 baz puanlık indirim olasılığı da yüzde 35 olarak fiyatlanıyor.

ALTINDA SON DURUM
Altının ons fiyatı önceki kapanışın yüzde 0,6 üzerinde 2 bin 520 dolardan işlem gördü. 

Dün 2 bin 816 TL seviyesini test ederek rekor kıran gram altın 2 bin 761 TL'den işlem gördü. Çeyrek altın 4 bin 416 TL'den, Cumhuriyet altını 18 bin TL'den işlem gördü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın