Yeni Günaydın
Geri

Almanya'ya İltica Eden Türkler İçin Sert Kararlar!

Almanya, ülkeye dolaylı yollarla gelip iltica eden kişilere artık maddi yardım yapmayacağını açıkladı. İlticaları kabul edildikten sonra kendi ülkesine giden herkes bir daha geri dönemeyecek. Bu grup içerisinde olan Türkler de, önce ilk ayak bastıkları AB ülkesine, oradan da Türkiye'ye iade edilecek
Almanya'ya İltica Eden Türkler İçin Sert Kararlar!
Haberler / Dünya
31 Ağustos 2024 Cumartesi 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aşırı sağın artış gösterdiği Almanya'nın iltica politikası son zamanlarda daha fazla arttı. Almanya hükümeti, iltica eden bir göçmenin, ülkesini ziyaret etmesinin "ilticanın düşüş sebebi" sayılmasıa karar verdi. Yaşanan durum sonrası, Türkiye’den gelip iltica isteyen bir şahıs, ilticası kabul edilesin edilmesin yeniden Türkiye’ye girerse bu durumda iltica haklarını kaybedecek.

Sözcü'de yer alan habere göre, hükümet ortakları dün gerçekleştirdikleri toplantıda, Almanya’ya girmeden önce başka ülkede kayıt yaptırmış ilticacıların, o ülkeye iadesinin kolaylaştırılacağına dikkat çekti. Ülkede yarım milyona yakın ilticacı bulunuyor ve bunların 100 bini de Türk.

ÖNCE AVRUPA'YA SONRA TÜRKİYE'YE İADE

Türk vatandaşların birçoğu, Bulgaristan, Polonya, Yunanistan, Hırvatistan, Avusturya üzerinden geldikleri yere tekrar gönderilecek, oradan da Türkiye'ye iadesi gerçekleştirilecek.

Solingen saldırısının ardından alınan bu kararlar, muhalefeti henüz tatmin etmiyor. Özellikle aşırı sağın yükselişine karşı bir çözüm bulunması da uzak bir ihtimal olarak görülüyor.

İlk ayak basılan AB ülkesinde kayda geçen göçmen o bölgeye iade edilecek ve iltica işlemlerine orada bakılacak. Bu şahıslara maddi yardım gerçekleştirilmeyecek. Ödeme kartı da verilmeyecek. Sadece acil insani ihtiyaçları yani barınma, yeme içme ve hijyen ihtiyaçları desteklenecek. Böylece kaçak insanlar ve insan tacirlerinin ülkelerine para havalesinin de önüne geçilecek.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın