Yeni Günaydın
Geri

Almanya Türkiye'deki Annelere 15 Bin TL Maaş Bağlayacak!

Almanya'da çocuk doğuran Türk annelerine ya da çocuk sahibi olan Türk babalar, Türkiye'ye dönmüş olsa bile çocukların yetiştirilmesi için maaş bağlanacak.
Almanya Türkiye'deki Annelere 15 Bin TL Maaş Bağlayacak!
Haberler / Yaşam
24 Temmuz 2023 Pazartesi 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

500 dolarlık asgari ücret sözünün konuşulmasıyla Almanya, ülkesinde çocuk yapan ve devamında Türkiye'ye giden ailelere maaş bağlayacağını açıkladı. Genel seçimi geride bırakılmasıyla beraber asgari ücretin 500 dolar seviyelerinde olması konuşulurken sıradaki gündem annelere verilecek maaş oldu.

Her ay annelere verilecek olan 15 bin TL maaş için gerekli şartlar ve detaylar belli oldu. 

Almanya'da doğan her çocuk için emeklilik sistemi üzerinden puan işlemi yapılıyor. Bir çocuk yetiştirme süresi 0,0833 olurken bir yıl içerisinde 1 puan ödeme noktası belirleniyor. Çocuk yetiştirmek için süreler 10 yaşında kadar hesaplanır. 1 Ocak 1992'den önce doğan her çocuk için anne ve babalar emeklilik hesaplarını yaparken 2,5 yıla kadar çocukları yetiştirdiklerinden ötürü kredi sahibi olurlar.

Yapılacak ödeme hesaplamaları kurum tarafından gerçekleşir. 1992'den sonra doğan her çocuk anne ve babanın emeklilik sisteminde 3'er yıllık prim ödemesi yapılır. Türk anne Almanya'da 1992'den sonra 4 çocuk yaptıysa 12 yıl çalışmış gibi olacak.

İlk çocuğa 171 euro

İkinci çocuğa 251 euro

Üçüncü çocuğa 422 euro

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın