Yeni Günaydın
Geri

Akraba Evliliği Yasaklanıyor mu?

Akraba evliliği için harekete geçtiler...
Akraba Evliliği Yasaklanıyor mu?
Haberler / Dünya
19 Ekim 2024 Cumartesi 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Genetik hastalıkların meydana gelmesindeki en büyük sebep olarak gösterilen akraba evliliği tartışılmaya devam ediyor. En yaygın akraba evliliği olan 'kuzen birliktelikleri' için harekete geçen İngiltere, bu tür evlilikleri yasal olarak engelleyecek bir düzenleme üzerinde çalıştığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve yerel kuruluşların ısrarlı uyarılarına rağmen akraba evlilikleri yapılmaya devam ediyor. Akraba evlilikleri, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2022 yılında açıkladığı verilere göre ülke genelindeki evliliklerin yüzde 3.9'unu kapsamakta.

Akraba evliliğini yasaklayacaklar mı?
Bazı ülkelerde kan bağı bulunan kişilerin evliliğini kısıtlayan yasal düzenlemeler bulunurken, son tartışma İngiltere'den geldi. İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın hükümet yetkilileriyle birlikte üzerinde çalıştığı taslak yasaya ilişkin detaylar Haftalık İngiliz dergisi The Spectator'da tartışmaya açıldı. Söz konusu makalede engelleme çalışmalarının yalnızca sağlıkla ilişkili olmadığı, aynı zamanda mafya ve çete sorununun kökenlerinde de akraba evliliklerinin yattığına dikkat çekildi.

İsveç'te yapılan araştırma, son 5 yıl içerisinde akraba evliliklerinde yüzde 100'ün üzerinde artış görüldüğünü ortaya çıkarırken, toplumsal olarak hoş görülmeyen bu durum için kanuni düzenlemelerin hazırlandığı öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın