Yeni Günaydın
Geri

Af Skandalı: Cumhurbaşkanı İstifa Etti!

Macaristan Cumhurbaşkanı Novak, pedofili suçuna karışan bir kişinin affedilmesiyle ilgili skandal sebebiyle istifa ettiğini açıkladı.
Af Skandalı: Cumhurbaşkanı İstifa Etti!
Haberler / Dünya
11 Şubat 2024 Pazar 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Macaristan'da geçtiğimiz günlerde, ülkenin Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Papa'nın Nisan 2023'te Budapeşte'ye yapacağı ziyaret öncesinde pedofil olduğu belirlenen bir müdür tarafından işlenen suçların örtbas edilmesine karışan eski bir çocuk evi müdür yardımcısına af talebinde bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından bir skandal patlak vermiş ve muhalefet partileri Novak'ı istifaya çağırmıştı.

Novak bir TV kanalında hata yaptığını belirterek yaptığı açıklamada, "Bugün size devlet başkanı olarak son kez hitap ediyorum. Cumhuriyetin başkanı olarak istifa ediyorum" dedi.

Orban, skandalın siyasi yansımalarını kontrol altına almaya çalışarak cumhurbaşkanının çocuklara karşı işlenen suçları affetme hakkını elinden alan bir anayasa değişikliğini parlamentoya sunmuştu.

Çocuk yurdu müdürü 2004-2016 yılları arasında reşit olmayan çok sayıda erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan 8 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Müdür yardımcısı ise 3 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın