Yeni Günaydın
Geri

ABD'li Ekonomist'ten Dikkat Çeken 'Altın' Tahmini!

ABD’li ekonomist Puplava, gram altını yakından etkileyen ons altının fiyatına ilişkin dikkat çeken bir tahminde bulundu.
ABD'li Ekonomist'ten Dikkat Çeken 'Altın' Tahmini!
Haberler / Ekonomi
23 Ekim 2023 Pazartesi 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altın fiyatlarıyla ilgili olarak peş peşe tahminler gelirken bu kez ABD'li ekonomist Puplava'nın son çıkışı gündeme oturdu.

ABD’li ekonomist Puplava, gram altını yakından etkileyen ons altının fiyatına ilişkin dikkat çeken bir tahminde bulundu.

Eğer tahmin gerçekleşirse gram altını hiç kimse tutamayacak.

Dünya Gazetesi'nden Emre Ergül'ün haberine göre, ons altının 300 dolar olduğu dönemde “10 yıla bin dolar olur” diyen ABD’li ekonomist Puplava’dan yeni tahmin geldi.

Allianz Trade’den çifte uyarı: 1) Ortadoğu’daki gerilim yüzünden petrol 140 doları görebilir ve dünyayı bir resesyona sürükleyebilir. 2) Küresel ticari iflaslar artıyor.

Bugün 1984.34 dolar olan ona altın, 10 bin dolar olabilir mi? 500 milyon dolarlık portföy işleten ABD’li yatırım danışmanlığı şirketi Financial Sense Wealth Management’in kurucusu James Puplava’ya göre “Evet.” Çekya kökenli ABD’li ekonomist, 2030’a kadar ons altının 10 bin dolara, gümüşün de 300 dolara ulaşacağını söylüyor.

Puplava, yüzyılın başında, altının 300 doların altında olduğu dönemde, değerli metallerdeki 10 yıllık boğa koşusunu doğru bir şekilde tahmin edip, altının 1000 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşacağını söylemişti.

Bugün altın, 2 bin dolar bandını zorluyor. Global yatırımcılara yönelik 15 dilde yayın yapan FXEmpire, Puplava’nın sözlerini manşete çekti; “Bu adam konuştuğunda dinlemeniz akıllıca olacaktır” diyerek altının seyrine dair bir haber hazırladı.

FXEmpire’a göre, altının “yıl sonundan önce 2 bin 90 doların üzerine bir kırılma olasılığı giderek artıyor” ve “2 bin 90 doların üzerinde sürekli bir artış, 2024'ün 3’üncü çeyreği için 3 bin dolarlık fiyat hedefini destekleyecek.” FXEmpire, gümüşte de bir artış öngördüğünü yazdı: “Fiyatlar toparlandı ve yıl sonundan önce 26,00 doların üzerinde bir yükseliş bekliyoruz.”

Goldpredict.com’un editörü AG Thorson da FXEmpire’a yaptığı değerlendirmede, “Metallerde ve madencilerde nihai yıkım tamamlandı ve güçlü bir ilerlemenin başlangıç aşamalarına giriyor olabiliriz” dedi ve ekledi: “Altın 2 bin 100 doların üzerine çıktığında, 2024’te 3 bin dolara ulaşana kadar duracağını düşünmüyorum. Altın madencileri buradan harekete geçebilir.”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın