Yeni Günaydın
Geri

ABD'den Türkiye'ye Ticaret Uyarısı!

Rusya'ya özellikle silah üretiminde kullanılan ABD menşeli donanımların gönderilmemesi konusunda defalarca uyardıklarını belirterek, "Aksi takdirde ihracat kontrollerimizden kaçanlara yaptırım uygulamaktan başka çaremiz kalmayacak" ifadelerini kullandı.
ABD'den Türkiye'ye Ticaret Uyarısı!
Haberler / Gündem
8 Ağustos 2024 Perşembe 01:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Matthew Axelrod'un, söz konusu konuyu görüşmek üzere geçtiğimiz günlerde Ankara ve İstanbul'da Türk yetkililer ve yöneticilerle bir araya geldiğini yazdı.

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan bir yetkiliye göre, Axelrod'un mesajı, Türkiye'nin Amerikan menşeli çiplerin ve Moskova'nın Ukrayna'daki savaşı için çok önemli olan diğer parçaların ticaretini engellemek için daha fazla çalışması gerektiği yönündeydi.

Financial Times'a konuşan Axelrod, "ABD teknolojisinin Rusya'ya yasadışı akışını durdurmak için Türkiye'nin bize yardım etmesine ihtiyacımız var. Türk makamları ve endüstrisinin hızlı bir şekilde ilerleme kaydettiğini görmemiz gerekiyor, aksi takdirde ihracat kontrollerimizden kaçanlara yaptırım uygulamaktan başka çaremiz kalmayacak" dedi.

ABD'li yetkilisine göre Türkiye, Çin'in ardından Rusya'ya gönderilen ABD menşeli yüksek öncelikli malların dünyadaki en büyük ikinci kaynağı.

Yetkili, Axelrod'un Türkiye'ye bu ticaretin "acil bir sorun" olduğunu söylediğini ve Ankara'ya "ABD kontrolündeki ürünlerin Rusya'ya aktarılmasına yasak getirmesi ve uygulaması" çağrısında bulunduğunu söyledi. Yetkili, Moskova'nın ABD parçalarına erişmek için "Türkiye'nin ticaret politikasını istismar etmeye çalıştığını" da sözlerine ekledi.

Yetkili ayrıca, "İlerleme kaydedilmedikçe ve kaydedilene kadar bu tür uygulamaların (yaptırım) devam etmesini bekleyebilirsiniz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın