Yeni Günaydın
Geri

ABD, Nükleer Güç İçin Plütonyum Üretimini Hızlandırdı!

Rusya’nın gayri mali kalkınma kuruluşu Roskongress Vakfı, ABD, nükleer silahların kilit unsuru olan plütonyum çekirdeklerinin üretim hızını artırdığını duyurdu.
ABD, Nükleer Güç İçin Plütonyum Üretimini Hızlandırdı!
Haberler / Dünya
29 Kasım 2024 Cuma 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Roskongress’ten Sputnik’e yapılan açıklamada, plütonyum çekirdeklerinin nükleer başlığın ana parçası olduğu ve bombayı patlatmada fitil görevi gördüğü anımsatılarak şu ifadeye yer verildi:

Bunlar olmadan nükleer silah üretmek mümkün değil. ABD, 1980'lerin sonlarından bu yana söz konusu çekirdekleri üretmiyordu.

Halihazırda ABD Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi (NNSA) plütonyum yeniden işleme ve çekirdek üretim kapasitesini genişletme konusu üzerinde çalıştığı bildirilen açıklamada, ABD'nin 2030 yılına kadar yılda en az 80 nükleer silah bileşeni üretebilmesi beklendiği aktarıldı.

Nükleer silah tartışmaları
New York Times, SSCB'nin dağılmasının ardından Ukrayna'da kalan ve 1996'da imzalanan anlaşmayla Rusya'ya taşınan nükleer silahların Kiev'e verilmesinin Washington'da tartışıldığını yazmıştı. Haberde, söz konusu nükleer silahların Ukrayna'ya geri verilmesinin 'anında ve büyük bir caydırıcı etkisi' olacağı savunulmuştu.
NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer, İttifak ile Rusya arasında silahlı çatışma çıkması halinde Rus topraklarına yüksek hassasiyetli silahlarla önleyici saldırılar düzenlemeyi istişare ettiklerini söylemişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, bazı NATO yetkililerinin Rusya’ya yönelik önleyici saldırıların düzenlenebileceği yönündeki açıklamalarını ‘sorumsuzluk’ olarak nitelendirdi.
Daha önce Rusya'nın BM Daimi Temsilciliği, tüm ülkeleri küresel bir çatışmaya karşı uyarmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın