Yeni Günaydın
Geri

ABD Medyası Öve Öve Bitiremedi!

Baykar’ın ürettiği milli insansız hava uçağı KIZILELMA’ya ABD basınından övgü dolu sözler geldi.
ABD Medyası Öve Öve Bitiremedi!
Haberler / Gündem
9 Mart 2023 Perşembe 05:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, 23 Ocak'ta ikinci test uçuşunu da başarıyla gerçekleştirmişti.

"DORUK NOKTASI OLABİLİR"

ABD merkezli Business Insider Haber sitesi, Türkiye'nin son 10 yıl içinde insansız hava araçları konusunda bir güç merkezi haline geldiğinin altını çizdi. İHA ve SİHA'larımızın geçtiğimiz yıl savunma sanayisinin yıldızı olduğunu ve ihracatlarının 2021 yılına göre yüzde 80'lik bir artışla 871,5 milyon dolar olduğunu yazan site, Kızılelma'yı 'Türkiye'nin güçlü drone endüstrisi yeni bir kilometre taşının eşiğinde' ifadeleriyle manşete taşıdı. 

24 ÜLKE İÇİN ÜRETİLDİĞİ BELİRTİLDİ

Business Insider yazısında, Ukrayna'ya savaşta büyük bir güç katan Bayraktar TB2'leri üreten Baykar pazarın çoğunluğuna hâkim olduğunu ve bu yıl 24 ülke için 400'den fazla TB2 ürettiğini belirtti. Dünyada ses getiren Baykar'ın üretiği SİHA'ların arasında sadece TB2 olmadığını dikkat çekilen yazıda, 23 Ocak'ta adından sıkça söz ettirecek Kızılelma'nın ikinci uçuş testini başarıyla gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın