Yeni Günaydın
Geri

A Milli Takım’ın Yeni Teknik Direktörü Kim Olacak?

A Milli Takım’ın yeni teknik direktörünü Ahmet Çakar duyurdu...
A Milli Takım’ın Yeni Teknik Direktörü Kim Olacak?
Haberler / Spor
30 Mart 2023 Perşembe 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda mücadelesine devam eden A Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma peşinde. Gruptaki ilk iki maçını yapan milliler, Ermenistan'ı 2-1 mağlup ederken Hırvatistan'a da 2-0 yenildi. Hırvatistan yenilgisinin ardından Alman Teknik Direktör Stefan Kuntz, sosyal medyada ve basında çokça eleştirildi. Kuntz'un yerine yeni bir ismin göreve gelmesi gerektiğini bildiren futbolseverler, istifa çağrısı yaptı. Bunun üzerine yazar Ahmet Çakar, flaş bir teknik direktör iddiasında bulundu.

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ikinci maçında sahasında Hırvatistan'a 2-0 mağlup olan Türkiye, gruptaki ilk yenilgisini aldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da konuk ekibin 2-0 üstünlüğüyle tamamlanan mücadelede Hırvatistan'ın golleri Kovacic'ten geldi.

İlk maçlar sonucunda grupta 3 puanla lider durumda bulunan Türkiye, bu yenilgiyle 3. sıraya geriledi. Hırvatistan ise puanını 4'e yükseltti ve aynı puana sahip Galler ile ilk iki sıraya paylaştı.

Ay yıldızı ekip gruptaki üçüncü maçını 16 Haziran'da deplasmanda Letonya ile oynayacak.

Karşılaşmanın ardından Ermenistan maçında oynanan futbol da dikkat çekilerek Teknik Direktör Stefan Kuntz, sert sözlerle eleştirildi.

"SKORDAN MEMNUN DEĞİLİZ"

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Stefan Kuntz, skordan memnun olmadıklarını söylemişti:

"Skordan memnun değiliz. Taktiksel olarak belirli bir beklentimiz vardı. Takım çok disiplinli şekilde söylediğimiz taktiksel unsurları sahaya yansıttı. Hırvatistan çok tecrübeli bir takım olmasına rağmen onları 8-9 bariz hataya zorladık. Aynı zamanda 3-4 pozisyona da girdik ama değerlendiremedik."

"Rakibimiz ilk atağında golü buldu. Bu seviyede en büyük fark kalite. Topla buluştuğunuzda ilk temasta ne yaptığınız çok önemli. Stanisic'in için golden önceki ilk temasta kendisi hazırlaması ve asistini düşünebiliriz."

"Bizim ise benzer durumlarda ilk temasta iyi kullanamadığımız anlar oldu, pozisyonları dezavantajlı duruma düşürdük."

SERGEN YALÇIN İDDİASI

Alman çalıştırıcının milli takımdaki geleceğinin uzun olmayacağı belirtilirken Sergen Yalçın'ın göreve gelmesi için sosyal medyada kampanya başlatılmıştı.

Son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran tecrübeli teknik direktörün A Milli Takım'ın başına geçeceği söylenirken yeni bir isim ortaya çıktı.

"İKİ HAFTA İÇİNDE BELLİ OLUR"

Ay-yıldızlıların, 2-0 kaybettiği karşılaşmanın ardından yorumcu Ahmet Çakar'dan Kuntz için çarpıcı bir iddia geldi.

Ertem Şener ile yaptığı sosyal medya yayınında konuşan Ahmet Çakar, şu ifadeleri kullandı:

"Muhtemelen Fatih Terim iki hafta içinde A Milli Takım teknik direktörü olur"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise maçtan sonra yaptığı açıklamada A Milli Takım'ın iyi bir oyun sergilediğini belirtirken, "Önemli olan iyi futbol oynamak. Hocamıza oyuncularımıza teşekkür ediyorum, önemli olan böyle oynamaları. Onları takdir ediyorum" dedi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın