Yeni Günaydın
Geri

4. Paket Bombası! Rusya'ya Çok Sert Yaptırımlar Geliyor!

AB'nin 4'üncü yaptırım paketinin detayları belli oldu!
4. Paket Bombası! Rusya'ya Çok Sert Yaptırımlar Geliyor!
Haberler / Gündem
15 Mart 2022 Salı 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya'ya yönelik 4'üncü yaptırım paketi kapsamında ülkenin enerji sektörüne yeni yatırımları ve lüks ürün ihracatını yasaklıyor. AB'deki kredi derecelendirme kuruluşlarının Rus şirketlerinin derecelendirmesi yasaklanacak. Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olarak sahip olduğu imkanlar askıya alınacak

AB Komisyonu, üye ülkelerin Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle kabul ettikleri yeni yaptırım paketinin ayrıntılarına ilişkin açıklama yayımladı.
Açıklamaya göre, Rusya'nın askeri sanayi gibi çeşitli sektörlerindeki kamu işletmeleriyle herhangi bir işlem yapılamayacak. Rusya'dan demir ve çelik ürünleri ithalatına yasak getirilecek.

Böylelikle  Rusya'nın 3,3, milyar euro gelir kaybı yaşayacağı düşünülüyor. Bu alandaki ithalat kotaları diğer üçüncü ülkelere dağıtılarak telafi edilecek. Rusya enerji sektörüne yeni yatırım yapılmasına yasak getirilecek. Sivil nükleer enerji ve belirli enerji ürünlerinin AB'ye taşınması konusunda ise istisna uygulanacak.

Yaptırımlar kapsamında Rusya'ya lüks araba ve mücevher gibi ürünlerin ihracatı yasaklanacak, Kremlin'le bağlantılı oligarklar, dezenformasyonda aktif rol alan kişiler ile savunma alanındaki şirketler yaptırım listesine eklenecek.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARINDA RUS ŞİRKETLERİNİN DERECELENDİRİLMESİ YASAKLANACAK

AB'deki kredi derecelendirme kuruluşlarının Rus şirketlerinin derecelendirilmesine yasak getirilecek. Bu yasak, Rus firmaların AB mali piyasalarına erişimlerini daha fazla kaybetmelerine neden olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın