Yeni Günaydın
Geri

125 Milyon TL Çöpe mi Gitti?

Çadır kent sele teslim
125 Milyon TL Çöpe mi Gitti?
Haberler / Gündem
26 Mart 2023 Pazar 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Diyarbakır’da depremzedeler için Dicle Nehri kıyısına kurulan çadır kent, kuvvetli sağanak sonrası oluşan sel nedeniyle geçici olarak boşaltıldı. Alınan ani bir kararla çadır kent tasfiye edildi. Çadır ve alt yapı gibi hizmetlerin götürüldüğü bölgeye harcanan 125 milyon lira ise çöp oldu.

Bir inat uğruna 125 milyon TL çöp oldu!

Diyarbakır'da dün geceden bu yana başlayan kuvvetli sağanak yağış yaşamı olumsuz yönde etkilerken, Diyarbakır merkeze çok yakın mesafede geçen Dicle Nehri kıyısına depremzedeler için kurulan çadır kent, 15 Mart'ta yaşanan selin ardından apar topar tahliye edilmişti. Sular altında kalan 4200 çadırın kurulu olduğu bölgede depremzedeler adeta karga, tulumba akşam saatlerinde geçici olarak Yeşilay binasına yerleştirilmişti.

Burada yaşayan aralarında hamile kadın ve bebeklerin de bulunduğu 450 ailenin yağışların kesilmesinden sonra yeniden aynı bölgeye yerleştirilecekleri valilik tarafından duyurulmuştu. Ancak öyle olmadı. Mehmetçik tarafından bin bir zahmetle kurulan çadırkentin ömrü 23 gün sürdü.

Her yıl Mart, Nisan ve Mayıs aylarında şiddetli bahar yağmurları ile birlikte kar sularının erimesiyle Dicle Nehri ile birleşen derelerdeki su taşkınları ve nehirdeki suyun debisinin yükselme riski nedeniyle olası bir facia ihtimaline karşı çadır kentin tasfiye edildiği öğrenildi.

Ailelerin sadece 23 gün kaldığı çadırkente AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ ve DEDAŞ elektrik ve su başta olmak üzere alt yapı hizmeti götürmüş ve toplam 125 milyon lira harcama yapılmıştı.

sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın