Yeni Günaydın
Geri

1 Milyar Dolarlık Vurgunda Yeni Detaylar!

Örgüt lideri Çiğdem Karaca ile FIFA kokartlı eski hakem Bülent Demirlek'in de aralarında bulunduğu 47 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
1 Milyar Dolarlık Vurgunda Yeni Detaylar!
Haberler / Gündem
7 Haziran 2024 Cuma 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yüksek kazanç vaadiyle uluslararası saadet zinciri oluşturduğu tespit edilen 'Smart Trade Coin' şebekenin bu yöntemle 1 milyar dolarlık vurgun gerçekleştirdiği belirlenirken, örgüt lideri Çiğdem Karaca ile FIFA kokartlı eski hakem Bülent Demirlek'in de aralarında bulunduğu 47 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yabancı bir saadet zincirinden uyarlanarak 'Smart Trade Coin' sistemiyle 4 yılda 40 bin kişiden toplam 1 milyar dolar vurgun yapan organize suç örgütüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre, örgütün, 2021 yılında uluslararası saadet zinciri faaliyetlerine son vermesinin ardından projeyi adete ihraç ederek yabancı bir ülkeye sattıkları ve orada 30 bin üye sayısına ulaştığı öğrenildi. İşte şoke eden detaylar.

Örgüt lideri Çiğdem Karaca ile FIFA kokartlı eski hakem Bülent Demirlek'in aralarında bulunduğu ana kadro 'Sterakk' adlı yeni bir projeyle yaklaşık 6 bin üyeye ulaştıkları belirlendi.

Örgüt lideri Karaca'nın lüks yaşamı gözler önüne serilirken elde edilen haksız kazançla Kuşadası'ndan villalar alındığı ortaya çıktı. O villadan bir tanesinin görüntüsüne ulaşıldı..

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ankara merkezli 21 ilde, 'Smart Trade Coin' adlı sahte kripto varlık alım/satım platformu üzerinden dolandırıcılık yaptığı belirlenen organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi.

Yüksek kazanç vaadiyle uluslararası saadet zinciri oluşturduğu tespit edilen şebekenin bu yöntemle 1 milyar dolarlık vurgun gerçekleştirdiği belirlenirken, örgüt lideri Çiğdem Karaca ile FIFA kokartlı eski hakem Bülent Demirlek'in de aralarında bulunduğu 47 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Ticaret Bakanlığı, MASAK ve Gelir İdaresi Başkanlığı, 'Smart Trade Coin' üzerinden vurgun gerçekleştiren organize suç örgütünü mercek altına aldı.

2021 YILINDA SİSTEMİN FAALİYETLERİ DURDURULDU

Organize Suç Örgütü, Smart Trade Coin sistemini Oceans Enterprise adıyla 2017-2021 yılları arasında aktif şekilde kullandıkları ortaya çıktı. Oceans Enterprise sistemine dahil olacak kişiler için paket sistemi getirdikleri ve aylık yüzde 30 kazanç vaadinde bulundukları belirlendi.

Avrupa'da yaşayan Türklerin de para kaptırdığı örgüt, 40 bin kişiye ulaşan saadet zincirinin şalterlerini 2021 yılında indirerek faaliyetlerine son verdi.

SİSTEMİ BAŞKA BİR ÜLKEYE İHRAÇ ETTİLER

Organize suç örgütü, sistemden elde ettiği paraları kripto borsası üzerinden yurt dışına aktardı.

Bununla da yetinmeyen örgüt, kapattığı sistemi başka bir yabancı ülkeye satarak o ülkede faaliyete geçti ve üye sayısının 30 bin civarına ulaştığı öğrenildi.

YENİ PROJE 6 BİN ÜYEYE ULAŞTI

Organize suç örgütü lideri Çiğdem Karaca ile birlikte hareket eden FIFA kokartlı eski hakem Bülent Demirlek'in, Oceans Enterprise'i kapatmasının ardından yeni bir oluşuma gittikleri belirlendi.

Örgüt, kadrosunu koruyarak "Sterakk" adlı bir projeyle kripto borsasına girdikleri ve üye sayısının 6 bine ulaştığı öğrenildi.

Tanıtım programlarında özellikle konuşmacı olarak eski hakem Bülent Demirlek'in yer aldığı ve "Zarar etme olasılığınız yok" gibi sözlerle insanları ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

ÖRGÜT LİDERİNİN VİLLASINA ULAŞILDI

Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı MASAK, organize suç örgütünün suçtan elde ettiği gelirleri raporlayarak 1 milyar Türk lirası değerinde 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına el konulmasını sağladı.

Yurt dışında gayrimenkullerin yanı sıra başkasının üzerine kayıtlı otellerin olduğu belirlendi.

Organize suç örgütü lideri Çiğdem Karaca'nın lüks yaşamı gözler önüne serilirken, İzmir'in Kuşadası İlçesi'nde villalar aldığı ortaya çıktı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın