Yeni Günaydın
Geri

'Zombi Virüsü' Yeniden Canlandı!

Zamanda donmuş eski "zombi virüsleri" buzlar eridikçe havaya salınıyor.
'Zombi Virüsü' Yeniden Canlandı!
Haberler / Dünya
29 Kasım 2022 Salı 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Küresel ısınma, yükselen deniz seviyelerinden tahrip olmuş yaşam alanlarına ve aşırı hava koşullarına kadar Dünya'daki yaşam için birçok tehdit oluşturuyor . Ancak Avrupa'daki bilim adamları farklı bir endişeye işaret ediyorlar - zamanda donmuş eski "zombi virüsleri" buzlar eridikçe havaya salınıyor.

Kuzey Yarımküre'nin permafrostunda bulunan antik mikroplar, küresel ısınma Dünya'yı ısıtırken salınma riski altındadır.

Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'nden mikrobiyolog Jean-Marie Alempic liderliğindeki bilim adamlarından oluşan bir ekip, mikropları daha iyi anlamak için birkaç virüsü yeniden canlandırdı.

Sibirya permafrostundan yedi farklı örnek alan bilim adamları, birinin yaklaşık 50.000 yıl öncesine ait olduğunu tahmin ettikleri 13 donmuş virüs buldular.

Bir ön çalışma , "Bu çalışma, Acanthamoeba'yı enfekte eden büyük DNA virüslerinin , derin donmuş toprakta 48.500 yıldan fazla zaman geçirdikten sonra bulaşıcı kalma kapasitesini doğruluyor" diyor.

Bilim adamları virüsleri yeniden canlandırarak hangi aileye ait olduklarını tahmin ettiler.

Çalışma, antik permafrosttan izole edilen virüslerin çoğunun, amipleri enfekte eden çift sarmallı DNA virüsleri olan "önerilen aile" Pandoraviridae'ye ait olduğu sonucuna varıyor.
Keşif bilim için ne kadar büyük olursa olsun, çevrimiçi insanlar olası bir "zombi virüsünün" eski haline döndürülmesinden daha endişeliydi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın