Yeni Günaydın
Geri

'Şahinlerden' Biden'a Baskı!

ABD'de 'şahinler' olarak bilinen bazı siyasetçiler, Biden'a İran'a saldırı düzenlenmesi konusunda baskı yapıyor.
'Şahinlerden' Biden'a Baskı!
Haberler / Dünya
26 Ekim 2023 Perşembe 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'de 'şahinler' olarak bilinen bazı siyasetçilerin Başkan Joe Biden'ı İran'a saldırı düzenlenmesi konusunda ikna etmeye çalıştığı ifade edildi.

Biden'ın İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e 'saldırı' uyarısı göndermesi sonrası, eski Pentagon danışmanından olası ABD-İran savaşına dair değerlendirme geldi.

Judging Freedom adlı YouTube kanalına konuşan eski ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Danışmanı Douglas Macgregor, ABD dış politikasının şahin kanadını temsil eden isimlerden Senatör Lindsey Graham ile eski Senatör Joseph Lieberman'ın başını çektiği bir grubun Biden'ı İran'a saldırıya zorladığını belirtti.

'Artık manipüle edebilecekleri bir yönetimleri olduğunu düşünüyorlar'

Macgregor, "Bu kişiler, bu arzularını yıllardır defalarca dile getirdi. Artık manipüle edebilecekleri, eyleme geçirebilecekleri bir yönetimleri olduğunu düşünüyorlar. Aslında zorlamalarına bile gerek yok, zira Biden kabinesinde İran'a saldırmaya ilgi duyan birçok kişi var" dedi.

'İsrail'in Ukrayna'ya istihbarat ve ajan gönderdiği unutulmamalı'

Rusya'nın eli kolu bağlı şekilde oturup İran'ın yok edilmesini izlemeyeceğini söyleyen Macgregor, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya, ABD'yle savaşmaya ilgi duymuyor ve açık bir şekilde İsrail'le de savaş istemiyor. Rusya, İsrail'in çıkarlarına çok dikkat ediyordu, ancak İsraillilerin Ukrayna'ya yardım ettiğini, birçok istihbarat sağladığını, Ukrayna'ya çok sayıda Mossad ajanı gönderdiğini unutmayın. Dolayısıyla bu noktada Moskova 'Bakın, başka seçeneğimiz kalmadı, İran'ı desteklemeliyiz, onun yok edilmesine izin veremeyiz' diyebilir."

Biden, Hamaney'i bölgedeki ABD askeri konusunda uyarmıştı

Dün akşam Beyaz Saray'daki konuşması sırasında doğrudan Hamaney'i uyaran Biden, "Eğer bölgedeki ABD askerlerine karşı eylemlerine devam ederlerse, karşılık vereceğiz. Buna hazır olması gerekir" demişti.

Biden, ABD askerlerinin bölgede İsrail-Filistin çatışmasının tırmanması nedeniyle değil, terör örgütleriyle mücadele için bulunduğunu da kaydetmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın