Yeni Günaydın
Geri

'İkiyüzlü Siyasete' Son Vereceğiz!

Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.
'İkiyüzlü Siyasete' Son Vereceğiz!
Haberler / Politika
9 Kasım 2022 Çarşamba 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SP lideri Karamollaoğlu "Başka bir siyasi partiye haram ilan ettiğini, işine gelince kendine mübah gören bu 'ikiyüzlü siyasete' kesinlikle son vereceğiz" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

"Seçimlere hızla yaklaşıldığını" belirten Karamollaoğlu "Biz de Saadet Partisi olarak seçimlere, yeni yıla ve yeni döneme hazırlıklarımızı tamamlayarak gidiyoruz" dedi.

"AK Parti, ülkemizi güya yeni bir yüzyıla hazırlarken geride bıraktığı tablonun üstünü örtmeye çalışıyor"

İktidar kanadının açıkladığı Türkiye Yüzyılı Vizyonu'nu eleştiren SP lideri şunları kaydetti:

Seçim sloganı için sürekli eskimiş politikaları, yeni ambalajlarla piyasaya sürenlerin 'vizyon' diye ortaya koyduklarından bahsetmiyorum. Zira 20 yıllık bir iktidarın, yeni bir vizyon ortaya koyabilmesi için daha önce verdiği sözleri ne ölçüde tutup tutmadığına bakmak gerekir.

-Üç yıllık perspektif ile hazırladığı Orta Vadeli Program Hedefleri iki ay sonra çöp olan,

-2022 yılı için 2021 yılının Aralık ayı sonunda bütçe hazırlayan ve daha yılın ilk yarısında yanlış hesap yaptığını anlayıp, neredeyse yeni bir bütçe büyüklüğünde ek bütçe yapmak zorunda kalan,

-2023 yılı "Vizyon Belgesi"nde yer alan hiçbir hedefi tutmayan, bırakın tutmasını yanına bile yaklaşamayan bir iktidarla karşı karşıyayız!

Şimdi bu iktidar, bir iki ay sonrasını bile planlama yeteneğinden yoksun olan bu iktidar, seçim öncesinde 'Yüzyıl Vizyonu' ortaya koyma iddiası ile ortaya çıkabiliyor. Tıpkı bir dizi fantastik hipotezle ekonomiyi yönetebileceklerini zannettikleri gibi, ülkeyi de 'ajans çalışmaları' ile yönetebileceklerini zannediyorlar! Ülkemizi sadece masa başında hazırlanan ajans çalışmaları ile ileriye götürmek mümkün değil! Sadece vizyon çizerek bu işler yürümez, ayağınızı yere sağlam basabilmek için; nereye bastığınızı bilmek mecburiyetindesiniz...

Şimdi 2023'e az bir zaman kala yeni bir slogan ortaya atanların, dikkat edin vizyon demiyorum ben buna, 20 yılın sonunda ülkemizi getirdikleri hale bir bakalım:

-Çok değil, daha dört yıl önce Cumhurbaşkanlığı için yetki istediklerinde kişi başına milli gelirin 25 bin doları bulacağını vaat etmişlerdi, bugün 9 bin doların altındayız.

-Sn. Erdoğan, enflasyonu ve döviz kurunu düşürme sözü vermişti. Ama Türk TL'nin reel değeri tarihin en kötü seviyesine gerilerken, enflasyon da son 42 yılın en yüksek seviyelerinden birine ulaştı.

AK Parti, ülkemizi güya yeni bir yüzyıla hazırlarken geride bıraktığı tablonun üstünü örtmeye çalışıyor.

"Sokak köpekleriyle bile mücadelede aciz kaldılar"

Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde AK Parti'nin 'Türkiye Yüzyılı' programı için bestelenen aynı adlı şarkının polis memurları tarafından okunmasını eleştiren Karamollaoğlu "Seçim şarkılarını Polis Teşkilatımızın bandosuna çaldıracak kadar, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Teşkilatı gibi güzide kurumlarımızın açıklamalarında partinin sloganlarını kullanacak kadar aymazlaştılar. Bırakın uyuşturucuyla mücadeleyi, sokak köpekleriyle bile mücadelede aciz kaldılar" diye konuştu.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Dışarda anormallikleri normalleşme olarak takdim eden, içerde başka bir siyasi partiye haram ilan ettiğini, işine gelince kendine mübah gören bu "ikiyüzlü siyasete" son vereceğiz!

Dijital dönüşümden çevre politikalarına varıncaya dek, günün gerisinde kalan değil; aksine tüm alanlarda çığır açan bir Türkiye'yi inşa edeceğiz.

 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın