Yeni Günaydın
Geri

''Almancıların Yüzde 53.7'si Yanında Çikolata Getiriyor''

Araştırma şirketi, “Almanya’nın Türkleri: Almancılar” araştırmasını gerçekleştirdi.
''Almancıların Yüzde 53.7'si Yanında Çikolata Getiriyor''
Haberler / Yaşam
18 Ağustos 2023 Cuma 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Araştırma şirketi Areda Survey her yaz yaşanan Almancıların yurda giriş hikayelerinden yola çıkarak “Almanya’nın Türkleri: Almancılar” araştırmasını gerçekleştirdi. Almanya ve Türkiye’de eşzamanlı olarak gerçekleştirilen ve bin 188 kişinin katıldığı araştırmaya göre Almancılar yurda gelirken akrabalarına en çok çikolata getiriyor.

Almanya’da yaşayan Türklere, akrabalarının onlardan en çok istediği şey ve Türkiye’de Almancı akrabalarının yolunu gözleyenlerin en çok ne istediği eşzamanlı olarak yapılan araştırmada soruldu. Araştırmaya göre Almancılar, akrabalarının kendilerinden yüzde 51,6 ile en çok çikolata istediğini belirtiyor. İkinci sırada yüzde 14,8 ile elektronik ürünler, üçüncü sırada ise yüzde 10,5 ile kahve yer alıyor. Türkiye’de yaşayan Almanya’daki akrabalarından gelecek hediyeleri bekleyenler ne düşünüyor? Almancı akrabalarının yolunu gözleyenlere göre yüzde 53,7 ile en çok çikolata bekleniyor. İkinci sırada yüzde 8,7 ile bıçak, üçüncü sırada yüzde 8,3 ile saat/parfüm yer alıyor.

Yurda dönüş: Karayolu mu, havayolu mu?

Almancıların Türkiye’ye gelirken ulaşım tercihleri ​​de ilginç sonuçlar ortaya koyuyor. Yurda dönüş yolunda Almancıların yüzde 47,8'i karayolunu ile seyahat etmeyi tercih ederken, yüzde 52,2'si hava yolunu tercih ediyor. Peki, yurda geliş sebepleri nedir?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın